Redactie Juncto

Kennedy van der LaanYoung Talent GroupJPR AdvocatenDe Nederlandsche Bank

Redactie

De Redactiecommissie publiceert wekelijks columns en artikelen op de website van de JSVU en in de JSVU app. Tevens geven zij invulling aan het JSVU katern in de Juncto.

De Redactiecommissie bestaat uit de volgende redacteuren:

Nevengi Dankerlui (Voorzitter)
Ik heb van jongs af aan (niet dat ik nu oud ben) al iets gehad met schrijven. Of het nu in mijn dagboek was of het maken van aantekeningen dat maakte voor mij niet uit. Rechten en schrijven hebben veel gemeenschappelijke kenmerken. Het kan je helpen je visie te verbreden, het maakt je bekend met de maatschappij en je kan jezelf constant uitdagen. Het ding is, iedereen is anders dus er zullen talloze creaties tevoorschijn komen. Dit is precies wat ik zo uniek vind aan schrijven én waarom ik voor rechtsgeleerdheid heb gekozen.

Michelle van de Vis
Hey, ik ben Michelle van de Vis. Ik ben 18 jaar en eerstejaars student Rechtsgeleerdheid. Van kinds af aan hou ik al van discussiëren of het nou met mijn broer was of met een volwassen, mij maakte het niet uit. En wat past er dan beter bij dan de redactiecommissie! Ik kan hier mijn creativiteit en nieuwsgierigheid kwijt en ook nog eens nadenken over actuele maatschappelijke problemen. Zodoende kan ik mijn mening naar voren brengen en in discussie gaan met mede studiegenootjes. Ik hoop mezelf bij de redactiecommissie te ontwikkelen als schrijfster.

Claudia Buiting
"Ontzettend lachen om al die verplichte literatuur voor school te lezen, maar wat is er leuker dan vrijwillig studie gerelateerde artikelen te lezen, omdat de redactiecommissie 2018/2019 super inspirerende, spannende, interessante, leerzame en leuke stukken schrijft?” Hoi, ik ben eerstejaars rechtenstudent Claudia Buiting (18 jaar) en dit was zo’n beetje mijn gedachtegang toen ik over de redactiecommissie las. Nog leuker dan de stukken van de redactiecommissie te lezen, leek het me om ze zelf te schrijven. Ik heb altijd al gehouden van boeken lezen en tot mijn twaalfde ook stiekem die cliché droom gehad schrijfster te worden. Ik verwacht veel te leren van de andere commissieleden en sta er zelf natuurlijk ook voor open al mijn professionele schrijfervaring, opgedaan op twaalfjarige leeftijd tijdens het schrijven van verhaaltjes met beschamende titels met hen te delen.

Arjan Boot
Het is een van de welbekende voorlichtingspraatjes over rechtsgeleerdheid: ‘het recht is overal’. Naar mijn mening is dat een interessante stelling. Dit jaar ga ik in de Redactiecommissie dan ook op zoek naar de plek van het recht in de maatschappij. Door hierover te schrijven hoop ik het belang van ons vakgebied beter te kunnen belichten. Samen met mijn interesse voor politiek en met mijn soms ietwat droge humor, verwacht ik dit met veel plezier te gaan doen.

Juliette Wassenberg
Hé! Ik ben Juliette Wassenberg, 19 jaar en afkomstig uit het tropische Zuid-Limburg. Zolang ik me kan herinneren schrijf ik al. Toen ik jonger was verhaaltjes en voordat ik kon lezen en schrijven verzon ik de gekste verhalen. Ik vind het heerlijk om mijn creativiteit kwijt te kunnen in schrijven, net zoals dat ik dol ben op tekenen en schilderen. Ik hoop mijn schrijfvaardigheid dit studiejaar verder te kunnen ontwikkelen. Ook hoop ik dit jaar samen met de andere commissieleden van de redactiecomissie een mooi scala aan artikelen aan jullie voor te kunnen schotelen, op het gebied van recht, actualiteit en de JSVU zelf!

Hannah Paris
Hey! Ik ben Hannah Paris, 18 jaar en geboren en getogen in Zutphen. Ik ben eerstejaars rechtenstudent hier in Utrecht en vermaak me tot dusver prima. Ik ben een groot voorstander van tekst die je aan het denken zet. Een boodschap die je opvangt waardoor je wellicht anders naar vertrouwde dingen gaat kijken. Ik denk dat we allemaal wel eens de uitspraak: “Recht is overal om ons heen.” hebben gehoord. Voorheen rolde ik dan m’n ogen en ging ik verder met m’n leven maar sindskort ben ik er serieuzer over gaan nadenken; recht is inderdaad vrijwel overal. Ik hoop dat ik dit jaar recht kan vinden op plekken waar we het allemaal niet verwachten of juist plekken of situaties die schreeuwen om hulp van het recht. En op deze manier jullie aan het “denken” kan zetten.

NysinghHVG Law LLPAKDDirkzwagerVan DoorneDLA PiperBaker McKenzieClifford ChancePels RijckenHouthoff
UBD
Inloggenclose