Voorwoord Juncto Ruimte en Recht

Voorwoord Juncto Ruimte en Recht

 

Beste lezer,

 

Voor u ligt de eerste editie van de Juncto van collegejaar 2022/2023. Het overkoepelende thema van deze uitgave is Ruimte & Recht.

 

De ruimte is onlosmakelijk verbonden met het leven op aarde en toch is het ruimterecht een rechtsgebied dat men niet vaak voorbij hoort komen. Voor velen nog een zwart gat aan mysterie, voor anderen is het dat waar ze zich het liefste mee bezig houden. In deze editie verkennen onze Juncto schrijvers—geheel in lijn met het Apollo 11 Lustrumjaar van de JSVU—het ruimterecht en al haar facetten.

 

Als eerste kunt u een interview lezen met vooraanstaand ruimterecht jurist Tanja Masson-Zwaan! In de artikelen zullen onder andere de volgende onderwerpen aan bod komen: ‘Van wie is de maan?’, ‘Hoe zal een rechtsbestel er mogelijk uit gaan zien op Mars?’, en hoe zit het eigenlijk met criminaliteit in de ruimte? Wij vertellen je alles in deze uitgave!

 

Veel leesplezier!

 

Bram Kleijne en Irene Stassen

 

Eerste Artikel: Van wie is de maan?

Pels RijckenHVG LawFlynthDirkzwager
NautaDutihlMeijburg & Co Baker McKenzieVan DoorneEIFFEL WintertalingNorton Rose FulbrightKennedy Van der LaanAllen & OveryDLA Piper
Inloggenclose