Dubbelinterview met Nosh en Elise

1 Waarom zijn jullie a) rechten b) in Utrecht gaan studeren? Nosh: ‘Utereg, me stadsie daar gebeurt van allehand’, kortom: de keuze voor Utrecht was dus al snel gemaakt. Het kiezen voor rechten duurde langer. Na verschillende opties af te hebben gewogen, leek rechten toch de beste (én breedste) optie. Na een half jaar werd duidelijk dat mijn keuze voor rechten een schot in de roos was en heb ik door middel van het Utrecht Law College mijn passie voor het (straf)recht verder kunnen uitbouwen’.

Elise: ‘Na een middelbare schooltijd waarin ik niet wist wat ik moest studeren – mede dankzij de ruime keuzemogelijkheid vanwege mijn bèta-vakkenpakket – ben ik uiteindelijk rechten gaan studeren met het idee dat ik officier van justitie zou worden. Dit vanwege mijn grote rechtvaardigheidsgevoel. Ik kwam er echter al snel achter dat strafrecht toch niet echt mijn ding was.
Voor rechten aan Universiteit Utrecht heb ik gekozen omdat ik graag, naast lid te zijn van de JSVU, onderdeel wilde uitmaken van het Utrecht Law College (hierna: ULC). Binnen het ULC werd het recht ‘praktisch’ gemaakt en werd verdieping in de stof aangeboden. Dat sprak me aan. Daarnaast is Utrecht natuurlijk de mooiste (studenten)stad van het land’.

2 Wat was het hoogtepunt van jullie studietijd in Utrecht?
Nosh: ‘Het is lastig om er één moment uit te pakken. Wat mij betreft is het daarom een opsomming van hoogtepunten: (snoep)reisjes met de studievereniging, broodje Ben op de vrijdagochtend, enerverende avonden op de Nobelstraat, vriendschappen voor het leven en uiteindelijk als kers op de taart het behalen van mijn master bul na een mooie tijd in het prachtige Utrecht’.

Elise: ‘Het hoogtepunt van mijn studententijd was, zoals dat voor iedereen zo is, het afstuderen. Dat is immers het moment waar naartoe gewerkt wordt tijdens de studietijd. Universiteit Utrecht heeft misschien wel de mooiste ceremonielocatie van alle universiteiten: het Academiegebouw. Mijn afstudeerceremonie van afgelopen september was dan ook een bijzonder moment, temeer omdat mijn familie aanwezig was en er toen sprake was van prachtig weer.

3 Wat is dé les die jullie hebben meegekregen uit jullie studietijd? 
Nosh: Voor ultieme studieresultaten moet je de Jurytafel in de UB mijden.

Elise: Uiteindelijk denk ik de vrije tijd die je tijdens de studententijd krijgt. Daar moet je echt van genieten.

4 Hoe zijn jullie bij Simmons & Simmons terecht gekomen?
Nosh: Tijdens mijn studie heb ik verschillende stages gelopen en door de studievereniging veel kantoren (op en buiten de Zuidas) vanbinnen en vanbuiten gezien, waardoor ik een goed beeld had van wat ik bij een toekomstige werkgever wilde hebben. Dat was voor mij: strafrecht, verantwoordelijkheid, de mogelijkheid om internationaal te werken in een compact team en bovenal fijne collega’s. Na een inhousedag was ik overtuigd, Simmons & Simmons matchte op al deze vlakken. Bovendien was de strafrechtpraktijk net opnieuw opgezet, waardoor ik na een aantal gesprekken direct merkte dat je niet ‘een van de zovelen’ bent, maar daadwerkelijk een gewaardeerd teamlid. Voor mij was dit van doorslaggevende betekenis om bij Simmons & Simmons te willen solliciteren; een buitenkans om te werken in een hecht team, dicht tegen de dossiers maar op het allerhoogste niveau.

Elise: Simmons & Simmons kende ik van een kantoorbezoek met Utrecht Law College Tilia in het tweede jaar van mijn bachelor. Het kantoor was mij altijd op een positieve manier bijgebleven. Tijdens mijn master ben ik nogmaals via een inhousedag bij Simmons & Simmons op bezoek geweest, waarna ik vrij snel heb gesolliciteerd voor een student-stage. Deze student-stage heb ik na mijn afstuderen gedaan en beviel heel goed. Na een mooie wereldreis ben ik uiteindelijk in maart dit jaar begonnen als advocaat-stagiaire.

5 Wat voor werk doen jullie?
Nosh: Ik ben werkzaam als advocaat-stagiaire op de sectie Crime, Fraud & Investigations in de praktijkgroep Dispute Resolution. De sectie Crime, Fraud & Investigations kan je opdelen in een litigation en investigation-praktijk. Zaken die wij doen, hebben vooral te maken met allerlei financieel-economische strafbare feiten; valsheid in geschrifte, witwassen, misbruik van voorwetenschap, belastingfraude, omkoping etc. Cliënten die verdacht worden, zijn dan ook vaak hoge bestuurders, ondernemers of bedrijven. Het mooie aan dit ‘soort’ strafrecht is dat het altijd een erg grijs gebied is, het is uitpluizen, analyseren en nuances vinden.

Elise: Ik ben advocaat-stagiaire op de afdeling M&A. Mijn werk is heel divers doordat ik betrokken ben bij het hele overnameproces. Deze betrokkenheid houdt in dat ik niet alleen due diligence onderzoek doe, maar ook contracten help opstellen, veel in overleg ben met verschillende partijen en meehelp bij de onderhandelingen.

6 Waarom zou een Utrechtse rechtenstudent écht bij Simmons & Simmons moeten werken?
Nosh: Voor Zuidas-begrippen is Simmons & Simmons betrekkelijk klein (Uteregse knusheid). Het kantoor is echter wél actief in een grote internationale omgeving. Dat geeft ook direct de charme van ons kantoor weer. Verder wordt het kantoor gekarakteriseerd door: meedraaien op het hoogste niveau, veel expertise, een goede mix van ervaring en jonge mensen én waar iedereen elkaar daadwerkelijk kent. Dat scheelt dus weer een aantal ongemakkelijke ontmoetingen in de lift en dit komt de sfeer tijdens de kantoorborrels/evenementen zeker ten goede. Ook hebben wij géén sectiewissel waardoor je daadwerkelijk gaat werken op het rechtsgebied waar jij passie voor hebt en na een aantal jaar een echte specialist bent! And last but not least: de €1,90 winkel zit direct naast ons gebouw, bevredigend alternatief voor Broodje Bien.

Elise: De Utrechtse student zou echt bij Simmons & Simmons moeten werken omdat je naast hard werken ook veel plezier moet hebben in je werk. De sfeer bij Simmons & Simmons is echt één van de pluspunten. Daarnaast zijn de uitdagende zaken die je doet en de verantwoordelijkheid die je krijgt als startend advocaat omstandigheden die het werk erg leuk maken. De Utrechtse rechtenstudent houdt volgens mij wel van uitdagende zaken, verantwoordelijkheid en een goede sfeer; een perfecte match dus!

7 Waar staat Simmons & Simmons over tien jaar?
Nosh: Simmons is gericht op kwaliteit en heeft een focus op duurzaamheid. Over 10 jaar verwacht ik dat wij de ecologische koploper zijn.

Elise: Over 10 jaar staat Simmons & Simmons bekend als het meest vooruitstrevende kantoor wat betreft technologie en innovatie. Gespecialiseerd juridisch advies wordt gegeven door middel van de nieuwste high-tech apps en gadgets. Verder is Simmons & Simmons over 10 jaar het kantoor waar iedere Utrechtse rechtenstudent wil werken.

 

Pels RijckenHVG LawFlynthAKD
Kennedy Van der LaanNorton Rose FulbrightBaker McKenzieEIFFEL NautaDutihlVan DoorneAllen & OveryMeijburg & Co DLA PiperWintertaling
Inloggenclose