Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Redactie

De redactiecommissie zal wekelijks columns en artikelen publiceren op de website van de JSVU en in de JSVU app. Tevens zullen zij invulling geven aan het JSVU katern in de Juncto.

De Redactiecommissie bestaat uit de volgende redacteuren:

Willem Rebel (Voorzitter)

Wanneer ik vertel dat ik rechten studeer, volgt al gauw de opmerking: moet je dan het hele wetboek uit je hoofd leren? Dit kan ik dan gelukkig ontkennen. In mijn ogen is het recht een middel om maatschappelijke vraagstukken op een juiste manier te beantwoorden. Door hierover te schrijven hoop ik mijn medestudent en mijzelf op de hoogte te houden van de hedendaagse vraagstukken en welke antwoorden het recht zoal biedt. Iets waarmee het uit het hoofd kennen van het wetboek niet per se helpt.


Sheila Guha Thakurta (Secretaris)

De maatschappij is net zo veelzijdig als mijn Spotify Playlist. Er is van alles wat en er is niet echt één lijn in te vinden. Gelukkig is het recht een soort leidraad in deze chaotische samenleving. Als Redactiecommissie mogen wij de uitdaging aangaan om deze leidraad te verduidelijken. Met mijn nieuwsgierigheid en eigenwijsheid hoop ik hier een creatieve bijdrage aan te kunnen leveren. 


Daniël de Weerd

Omdat een groot deel van mijn familie uit juristen bestaat, is het recht er bij mij met de paplepel ingegoten. Verder denk, schrijf en debatteer ik graag over relevante en minder relevante zaken, of dat nu om recht, politiek of alledaagse dingen gaat. Als er één plek is waar ik me hiermee kan bezighouden, is dat de Redactiecommissie!


Floor van der Maas

Hoewel discussiëren één van mijn grote passies is, heb ik geleerd dat je soms met het geschreven woord meer kunt bereiken. Ook op papier kun je een opinie vormen met betrekking tot het recht en de maatschappij, je kunt hiermee zelfs een veel groter publiek aanspreken.


Ebru Mertturk

Ik ben altijd op zoek naar manieren om mijzelf als schrijfster te ontwikkelen. Bij de Redactiecommissie hoop ik dat te kunnen verenigen met de grote belangstelling die ik heb voor criminologie en het rechtssysteem. Bovendien blijf ik meer op de hoogte van het actuele (juridische) nieuws dat zich om mij heen afspeelt.


Yaël-Naomi van den Born

Vanaf kleins af aan schrijf ik graag. Ik vind het recht als onderdeel van onze maatschappij erg interessant. Ik hoop/denk mijn interesse in schrijven én in het recht goed te kunnen combineren als redactielid van de Redactiecommissie 2017/2018. Ik hoop dat jullie onze stukken met plezier zullen lezen!


Masja Zweers

Nog voordat ik een artikel met betrekking tot de kabinetsformatie (of wat dan ook) fatsoenlijk heb uitgelezen, meng ik mij in een discussie en sta ik stellig met rode wangen en overslaande stem mijn mening te verkondigen. Meestal realiseer ik mij halverwege mijn vurige pleidooi dat de zaken toch iets ingewikkelder liggen dan gedacht en dat het aanhouden van een gematigde mening raadzaam is. Met hangende pootjes trek ik mij dan terug en sla ik het cultuur katern of, indien mijn mond echt gesnoerd is, een roman van Arnon Grunberg open. Mijn passie ligt veilig in de taal. Voor vurige betogen van mij hoeven jullie dan ook niet bang te zijn, die worden er door mijn wijze commissieleden uitgefilterd.

Partners