Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Algemene informatie

Op woensdag 7 juni 2017 organiseerde de JSVU de tweede editie van Lokaal Netwerk. Het doel van het evenement is lokale advocatenkantoren en rechtenstudenten met elkaar in contact te brengen. 

Op dit moment komen studenten tijdens hun studie Rechtsgeleerdheid niet of nauwelijks in contact met lokale en kleine advocatenkantoren. De werkzaamheden van deze kantoren verschillen wezenlijk van de praktijk van grote en middelgrote advocatenkantoren. Tijdens een borrel bij Restaurant De Rechbtank zullen de advocaten zich op informele wijze presenteren en studenten informeren over hun werkzaamheden en de uitdagingen van het werken bij hun kantoor. De advocaten zijn werkzaam op vele rechtsgebieden, voor ieder wat wils!

Lokaal Netwerk is de ideale gelegenheid om lokale advocatuur aan het woord te zien. Benut deze unieke kans om te netwerken en wellicht zet jij hiermee de eerste stap naar je toekomstige werkgever.

De middag zal aanvangen met een plenaire sessie. Jan de Waard en Bert-Jan van de Akker zullen spreken. 

Jan de Waard is sinds 1993 werkzaam als letselschadeadvocaat en volledig gehecht aan Utrecht en het vak. Sinds 2005 heeft hij samen met Rienk Sijbrandij het kantoor Sijbrandij De Waard Advocaten in Utrecht. Jan de Waard heeft de Grotius opleiding Personenschade aan de Katholieke Universiteit Nijmegen doorlopen en is lid van de LSA, de Vereniging van Letselschade Advocaten.

Bert-Jan van den Akker is mede-oprichter van het bedrijf DOEN Legal in Zeist. Mr. Van den Akker is opgeleid door een groot traditioneel advocatenkantoor. In zijn jaren werkzaam als advocaat merkte Bert-Jan van den Akker dat klanten steeds meer behoefte krijgen aan openheid. DOEN Legal richt zich om deze reden op openheid, duidelijkheid en flexibiliteit in de juridische dienstverlening.

Deelnemende bedrijven en instellingen

Deelnemende bedrijven aan Lokaal Netwerk 2017:

- De Advocaten van Van Riet 

- Ausma De Jong (Strafrecht)

- AssumDelft Advocaten

- Berculo Advocaten

- Bres Advocaten

- Bruggink Van der Velden (Advocaten en belastingadviseurs)

- DOENLegal (Intellectueel Eigendom, Franchise, Distributie- en Mededingingsrecht)

- Eldermans Geerts

- Hermans & Schuttevaer Notarissen (Notariskantoor) 

- KBS Advocaten

- Marxman Advocaten

- Openbaar Ministerie

- Sijbrandij De Waard (Letselschade)

- Schouten Advocaten

- Schyns Advocaten

- Universiteit Utrecht (Promoveren)

- Van Poppel Croonen Van Dijk (Advocaten, belastingadviseurs en mediation)

Van den Berg De Rie & Uyterlinde B.V. (Deurwaarderskantoor)

- Young Law (Start up, Online rechtshulp)

Verslag Lokaal Netwerk

Woensdag 8 juni 2016 vond de allereerste editie van Lokaal Netwerk plaats. Tijdens de studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht komen studenten niet of nauwelijks in contact met kleine, lokale advocatenkantoren, terwijl maar liefst 87% van alle advocatenkantoren bestaat uit minder dan vijf advocaten. Met de organisatie van Lokaal Netwerk heeft de JSVU een nieuwe stap gezet in haar streven om een zo volledig mogelijk aanbod voor studenten op het gebied van arbeidsmarktoriëntatie te realiseren.

Het doel van het evenement is lokale advocatenkantoren en ouderejaars rechtenstudenten met elkaar in contact te brengen. De advocaten van de zestien aanwezige kantoren konden zichzelf op informele wijze presenteren en studenten informeren over hun werkzaamheden en de uitdaging van het werken bij hun kantoor. Lokaal Netwerk biedt de ideale mogelijkheid om elkaar te inspireren en te netwerken. 

De middag ving aan met een korte plenaire sessie, verzorgd door de heer De Wijkerslooth - advocaat-stagiair bij Bruggink & Van der Velden - en de heer Roest Crollius - deken van de Orde van Advocaten Midden-Nederland. De heer De Wijkerslooth sprak over zijn route naar de advocatuur, zijn praktijk en beroepsopleiding en over de bijzondere filosofie binnen Bruggink & Van der Velden. Hierover lees je meer in het artikel ‘De baas van je toekomst: je beste vriend?’. In de bijdrage van de heer Roest Crollius werd gesproken over een aantal belangrijke punten waarover een student moet nadenken. De vraag die werd gesteld was: over welke competenties dient een advocaat anno 2016 te beschikken? Naast sociale vaardigen en het beschikken over een breed netwerk, is het volgens de heer Roest Crollius van belang over commercieel inzicht te beschikken. Hij sloot af met het advies aan studenten om je niet te druk te maken over jouw toekomst, maar vooral te focussen op wat jij echt leuk vindt. Met jouw unique sellingpoints kan jij je onderscheiden! 

Na de plenaire sessie werd de middag afgesloten met een uitgebreide netwerkborrel. Om het lokale karakter van het evenement te benadrukken, werd de borrel verzorgd door verschillende lokale ondernemers waaronder Dogma, de Frietwinkel, de Koekfabriek en brouwerij De Leckere. De JSVU kijkt met veel plezier terug op een geslaagd evenement en wilt graag alle aanwezige kantoren, deelnemers en lokale ondernemers hartelijk bedanken voor hun bijdrage!

 

Partners