Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Legal Backpack

Drie Europese steden, drie internationale advocatenkantoren en één casus. Dit is in het kort waar de Legal Backpack om draait. Gedurende een tiendaagse reis worden studenten uitgedaagd om de wereld van de internationale topadvocatuur binnen te treden.

Tijdens de Legal Backpack staat een casus centraal waarbij een potentiële internationale overname  wordt nagebootst. Door inhoudelijke behandeling van een overkoepelende casus zal kennis worden gemaakt met aspecten van mededinging, fusie en arbeidsrecht en worden er bovendien vaardigheden opgedaan zoals onderhandelen en het opstellen van contracten in het Engels.

Tijdens de Legal Backpack staat een casus centraal waarin wordt gekeken naar de situatie van een fictief bedrijf in de exclusieve sneaker branche. Dit bedrijf wil groeien en wil weten wat de opties voor een overname zijn, waar moet je als advocaat op letten? En wat gebeurt er met de werknemers? Door de inhoudelijke behandeling van een overkoepelende casus, wordt kennis gemaakt met aspecten van het ondernemingsrecht, mededinging en arbeidsrecht

De Legal Backpack gaat van start in Nederland met een drietal kantoorbezoeken bij NautaDutilh, Loyens & Loeff en Simmons & Simmons. Op zondag 22 april reizen we eerst af naar Stockholm, daarna naar Kiev en we sluiten af in Wenen. In deze steden wordt er verder gewerkt aan de casus met behulp van de eerder opgedane kennis, bezoeken we verschillende (internationale) instanties en aan het eind van de reis wordt een winnaar uitgeroepen!

Naast het juridisch inhoudelijke traject is er bovendien ook voldoende ruimte voor sociaal-culturele activiteiten en kunnen we genoeg zien van de steden zelf. Kortom: de Legal Backpack zal een onvergetelijke (reis)ervaring worden!

Aangezien er een select aantal studenten kan deelnemen aan de Legal Backpack moet bij inschrijving op het volgende worden gelet:

  • Je bent student Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht;
  • Je hebt minimaal 90 ECTS op het moment van vertrek (dus ook tweedejaars kunnen zich opgeven);
  • Cv (Deze moeten we opsturen aan de kantoren)

Ben jij zowel enthousiast als ambitieus? Ben je tweedejaars student of ouder en wil je graag deelnemen? Geef je dan nu op via Mijn JSVU en volg ons op www.facebook.nl/legalbackpack. De inschrijvingen zijn geopend van 23 november tot 1 februari 2018.

Voor vragen kun je altijd mailen naar legalbackpack@jsvu.nl.

Commissie

De Legal Backpackcommissie organiseert een inhoudelijke, tiendaagse studiereis naar drie bestemmingen in Europa. De Legal Backpack vangt aan met een kort inhoudelijk traject in Nederland. Tijdens de reis en het voortraject staat een multidisciplinaire, internationale casus centraal. Na het traject in Nederland worden verschillende Europese bestemmingen aangedaan, waar de casus verder wordt opgelost. Naast het inhoudelijke traject is uiteraard voldoende tijd voor culturele en sociale activiteiten op locatie! Terug in Nederland vindt een afsluitende activiteit plaats, waarbij de verschillende onderdelen van de casus tot een uniek slotstuk zullen leiden! Voor meer informatie kun je mailen naar legalbackpack@jsvu.nl.

Huidige commissie:

  • Voorzitter: Nina Snel
  • Secretaris / Penningmeester: Merel Paulussen
  • Commissaris Inhoudelijk Traject: Siebe van Cassel
  • Commissaris Logistiek/Promotie: Charlotte van Oirsouw
  • Commissaris Logistiek/Promotie: Stefan Boss
  • Commissaris Programma: Meral Gülsen
  • Commissaris Programma: Puc Ligtenberg

 

Het inhoudelijke voortraject

Voorafgaand aan de reis vindt het inhoudelijk traject plaats. Gedurende dit voortraject neem je elke week deel aan een (verplichte) inhoudelijke activiteit. Deze activiteiten zullen onder meer bestaan uit bezoeken aan advocatenkantoren en andere relevante instellingen die in verband staan met de casus.

Het voortraject begint met een introductiecollege waar interessante gastsprekers hun kennis delen en de deelnemers inleiden in het betreffende rechtsgebied. In de weken die hier op volgen zullen onder meer bezoeken worden gebracht aan Loyens & Loeff, NautaDutilh en Simmons & Simmons. Tijdens deze bezoeken zullen verschillende aspecten van het thema aan bod komen.

Met de tijdens het voortraject opgedane kennis zullen wij vervolgens afreizen naar de drie Europese steden. Het inhoudelijk traject zal zich hier voortzetten.

Te zijner tijd zal meer precieze informatie volgen over het inhoudelijke voortraject.

De reis

Het traject vervolgt met een verzorgde reis naar drie Europese steden, namelijk Stockholm, Kiev en Wenen. De reis zal plaatsvinden van 22 april tot en met 1 mei 2018. Tijdens ons verblijf zullen wij in hartje centrum verblijven en verschillende instanties en kantoren bezoeken die in het teken staan ‘Overgang van Onderneming’. Daarnaast zal er ruimte zijn voor sociale en culturele activiteiten.

Inschrijven

De inschrijvingen zijn geopend! Schrijf je nu in via Mijn JSVU.

Voor deelname aan de Legal Backpack 2017 dien je tenminste aan de volgende eisen te voldoen:

-         Je bent lid van de Juridische Studenten Vereniging te Utrecht;

-         Je studeert rechten aan de Universiteit Utrecht;

-         Je hebt minimaal 90 ECTS op het moment van vertrek (dus ook tweedejaars kunnen zich opgeven);

Neem in geval van twijfel contact op met de JSVU door te mailen naar legalbackpack@jsvu.nl of door te bellen naar 030-2400811.

Contact

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via legalbackpack@jsvu.nl.

Wil je op de hoogte gehouden worden van informatie omtrent de Legal Backpack 2018? Like dan ook onze pagina op Facebook: www.facebook.nl/legalbackpack.

Legal Backpack wordt mede mogelijk gemaakt door U-Fonds. 

Partners