Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Legal Backpack

Drie Europese steden, drie internationale advocatenkantoren, twee van ‘s werelds grootste bedrijven en één casus. Dit is in het kort waar de Legal Backpack om draait. Gedurende een negendaagse reis zullen studenten worden uitgedaagd om de wereld van de internationale topadvocatuur binnen te treden.

Tijdens de Legal Backpack zal een casus centraal staan waarbij een potentiële overname in de internationale food-industrie wordt nagebootst. Door inhoudelijke behandeling van de casus zal kennis worden gemaakt met aspecten van financiering, mededinging en het ondernemingsrecht en worden er bovendien vaardigheden opgedaan zoals onderhandelen en het opstellen van contracten in het Engels.

De Legal Backpack gaat van start in Nederland met een drietal kantoorbezoeken. Vervolgens zal in drie Europese steden de casus verder worden behandeld en worden verschillende internationale instanties bezocht. De drie Europese steden waar we dit jaar naartoe zullen afreizen zijn: Kopenhagen, Madrid en Krakau.

Naast het juridisch inhoudelijke traject zal er bovendien ook voldoende ruimte zijn voor sociaal-culturele activiteiten. Kortom: de Legal Backpack zal een onvergetelijke (reis)ervaring worden!

Aangezien er een select aantal studenten kan deelnemen aan de Legal Backpack moet bij inschrijving op het volgende worden gelet:

  • Je bent derdejaars student Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht of ouder op het moment van inschrijven;
  • C.V.;

Ben jij zowel enthousiast als ambitieus? Ben je derdejaars student of ouder en wil je graag deelnemen? Geef je dan nu op via Mijn JSVU en volg ons op www.facebook.nl/legalbackpack. De inschrijvingingen zijn geopend van 24 november 2016 tot 1 februari 2017

Voor vragen kan je mailen naar legabackpack@jsvu.nl. 

Commissie

Dit jaar zal de Legal Experience in een nieuw jasje gestoken worden: Legal Backpack!

Legal Backpack zal aanvangen met een kort inhoudelijk traject in Nederland. Tijdens de reis en het voortraject staat een multidisciplinaire, internationale casus centraal. Na het traject in Nederland worden verschillende Europese bestemmingen aangedaan, waar de casus verder wordt opgelost. Naast het inhoudelijke traject is uiteraard voldoende tijd voor culturele en sociale activiteiten op locatie!

Terug in Nederland vindt een afsluitende activiteit plaats, waarbij de verschillende onderdelen van de casus tot een uniek slotstuk zullen leiden! 

Voor meer informatie kun je mailen naar legalbackpack@jsvu.nl.

De Legal Backpackcommissie: 

  • Voorzitter: Catherine van der Helm
  • Secretaris / Penningmeester: Suzanne Clement 
  • Commissaris PR: Emma Krol
  • Commissaris Logistiek: Julia Mischie
  • Commissaris Logistiek: Noah Chenevert
  • Commissaris Programma: Lodewijk Heinsman  
  • Commissaris Programma: Aline van Hees 

Het inhoudelijke voortraject

Voorafgaand aan de reis vindt het inhoudelijk traject plaats. Gedurende dit voortraject neem je elke week deel aan een (verplichte) inhoudelijke activiteit. Deze activiteiten zullen onder meer bestaan uit bezoeken aan advocatenkantoren en andere relevante instellingen die in verband staan met het thema: ‘Mergers & Acquisitions’. 

Het voortraject begint met een introductiecollege waar interessante gastsprekers hun kennis delen en de deelnemers inleiden in het betreffende rechtsgebied. In de weken die hier op volgen zullen onder meer bezoeken worden gebracht aan Van Doorne, Stibbe en Simmons & Simmons. Tijdens deze bezoeken zullen verschillende aspecten van het thema aanbod komen. 

Met de tijdens het voortraject opgedane kennis zullen wij vervolgens afreizen naar de drie Europeese steden. Het inhoudelijk traject zal zich hier voortzetten. 

Te zijner tijd zal meer precieze informatie volgen over het inhoudelijke voortraject.

De reis

Het traject vervolgt met een verzorgde reis naar drie Europeese steden, namelijk Madrid, Kopenhagen en Krakau. De reis zal plaatsvinden van 23 april tot en met 2 mei 2017. Tijdens ons verblijf zullen wij in hartje centrum verblijven en verschillende instanties en kantoren bezoeken die in het teken staan Mergers & Acquisitions. Daarnaast zal er ruimte zijn voor sociale en culturele activiteiten.

 

Inschrijven

De inschrijvingen zijn geopend! Schrijf je nu in via Mijn JSVU

Voor deelname aan de Legal Backpack 2017 dien je tenminste aan de volgende eisen te voldoen:

-         Je bent lid van de Juridische Studenten Vereniging te Utrecht;

-         Je studeert rechten aan de Universiteit Utrecht;

-         Je bent derdejaars rechtenstudent of ouder aan de Universiteit Utrecht.

Neem in geval van twijfel contact op met de JSVU door te mailen naar Legalbackpack@jsvu.nl of door te bellen naar 030-2400811.

Contact

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via legalbackpack@jsvu.nl.

Wil je op de hoogte gehouden worden van informatie omtrent de Legal Backpack 2017? Like dan ook onze pagina op Facebook: www.facebook.nl/legalbackpack

Partners