Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Juridisch Studenten Congres

Beste Student,

Vanaf vandaag is het onder aan deze pagina mogelijk je in te schrijven voor het grote Juridisch Studenten Congres van de JSVU!

Op vrijdag 23 november 2018 zal het Congres “Energie & Recht” om 12.00 aanvangen te Bar Beton Rijnsweerd.

Het programma is als volgt:

Na een opening door Dagvoorzitter Herman Wijffels zal om 12.00 dhr. Kole van Dirkzwager Advocaten spreken over de juridische aspecten van het realiseren van zonne-energieparken.

Na een geheel verzorgde lunch vangt de tweede plenaire sessie aan, verzorgd door het grootste bedrijf van Nederland: Royal Dutch Shell. Marie-Christine Schröeder-Van Waes en dé Head Legal van Shell zullen uitweiden over wat de rol van een van de meest vooraanstaande multinationals ter wereld is in de toekomstige energietransitie. In het bijzonder stellen zij de vraag centraal hoe in de komende decennia minder CO2 geproduceerd kan worden en tegelijkertijd aan de groeiende vraag naar energie voldaan kan worden.

Vanaf 15.00 zullen in twee rondes workshops gegeven worden door advocatenkantoren, overheidsinstellingen en bedrijven die ieder voor zich een eigen invulling geven aan de komende energietransitie.

De dag zal vanaf 17.30 tot een waardig slot gebracht worden middels een borrel.

Plenaire sessie

Dit jaar zal Herman Wijffels als dagvoorzitter leiding geven aan het Juridisch Studenten Congres 2018. Meneer Wijffels was als hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering verbonden aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast is meneer Wijffels oud-voorzitter van de Rabobank en Sociaal-Economische Raad.

Workshops

Het is vanaf nu mogelijk je in te schrijven voor de volgende workshops:

 • Van der Feltz Advocaten
  • Partner Michelle de Rijke zal namens Van der Feltz Advocaten te Den Haag aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden samen met studenten behandelen hoe zij zelf actief een rol speelt in de energietransitie.
 • Norton Rose Fulbright
  • Advocaten van het Angelsaksische advocatenkantoor Norton Rose Fulbright zullen door middel van praktijkvoorbeelden laten zien hoe deals in de energiesector gesloten worden.
 • Dirkzwager Advocaten
  • Maarten Baneke zal – met een bestuursrechtelijk tintje - namens Dirkzwager Advocaten samen met studenten de bouw van windmolenparken behandelen.
 • TNO
  • Ingenieur Earl Goetheer zal een interactieve workshop verzorgen over de rol die rechtenstudenten kunnen spelen in het verduurzamen van Nederland. In het bijzonder zal hij extra licht schijnen op mogelijke CO2-opslag in de Noordzee.
 • ACM
  • Jeroen van Nugteren zal namens de Autoriteit Consument en Markt in een workshop de vraag behandelen waarom juristen de spil in het web zijn in het toezicht op de energiemarkt en hoe deze verantwoordelijkheid gebruikt kan worden voor een (groene) distributie van energie in het land.
 • Antea Group
  • Jurist Kelvin Peperkoorn verzorgt namens strategisch adviesbureau Antea een workshop over de publiek en private samenwerking die nodig is in Nederland om duurzame energieprojecten op te starten en ook daadwerkelijk te finaliseren.
 • Vandebron
  • Jorien Boerefijn, legal counsel bij Vandebron, zal namens deze innovatieve energieleverancier een interactieve workshop verzorgen over de rol die juristen, blockchain en Vandebron hebben in het openbreken van de Nederlandse energiemarkt.

 

(Let op: Per workshop is plaats voor maximaal 30 personen, wees dus op tijd met aanmelden! Het is daarnaast verplicht je aan te melden voor één workshop van een advocatenkantoor)

Partners