Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Inschrijven

Inschrijven

De inschrijvingen voor zowel het Juridisch Studenten Congres 2016 verloopt via Mijn JSVU. Indien je niet beschikt over een JSVU account, kun je er hier gratis een aanmaken!

Juridisch Studenten Congres

Juridisch Studenten Congres 2016

Op 25 november 2016 vanaf 12.00 uur zal weer het Juridisch Studenten Congres plaatsvinden. Hier zullen fusies en overnames worden belicht vanuit meerdere rechtsgebieden, zoals het ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Dit zal tijdens het Juridisch Studenten Congres door verschillende professionals uit het bedrijfsleven en de advocatuur worden belicht tijdens praktijkgerichte workshops.

Ben jij een enthousiaste rechtenstudent en wil je meer te weten komen over de juridische aspecten van fusies en overnames? Schrijf je dan snel in via Mijn JSVU! Deelname is gratis!

Informatie over de sprekers

Harold Koster (Dagvoorzitter Congres) 
Harold Koster studeerde Nederlands, notarieel en fiscaal recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2009 promoveerde hij aan de Erasmus universiteit tot doctor in de rechtsgeleerdheid op juridische splitsing van rechtspersonen. Daarnaast heeft hij les gegeven aan de ‘Law University of Dubai’ en twee jaar bij Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn gewerkt. Harold Koster is nu programmaleider van de Master – opleiding Onderneming en recht aan de Universiteit Utrecht. Hij geeft zelf de vakken ondernemingsrecht en capita selecta. Koster publiceert regelmatig over onderwerpen op het gebied van ondernemingsrecht.

Wouter van de Bunt (KPMG - plenaire sessie) 
Wouter van de Bunt is begonnen in accountancy. Na acht jaar restructuring / private equity is Van de Bunt nu als partner werkzaam bij KPMG in de advisering van internationale fusie en overnames, met een specialisatie op technology en telecom. Binnen KPMG is Van de Bunt onder andere Global Head of Merger and Acquisitions en Global Head of Technology Merger & Acquisitions geweest. Tijdens het congres zal Wouter nader ingaan op Cross Border Mergers & Acquisitions.

Wouter Kok (Lexence - plenaire sessie)
Namens Lexence komt Wouter Kok spreken. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrechtelijke transactie praktijken en adviseert ondernemingen over diverse vraagstukken op het gebied van fusies, overnames en private equity transacties. Wouter Kok treedt op voor zowel nationale als internationale ondernemingen.
Wouter is sinds 2014 werkzaam bij Lexence en is in datzelfde jaar beëdigd als advocaat. Hij studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Leiden waarna hij zijn Master Civiel recht en Ondernemingsrecht behaalde.


Peter Wakkie (Workshopronde 1)
Peter Wakkie heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Na zijn studie is hij begonnen met werken bij De Brauw Blackstone Westbroek en hier is hij vervolgens in 1997 managing partner geworden. Tevens heeft Wakkie van 2003 tot 2009 in de Raad van Bestuur gezeten van Ahold en is hij Commissaris geweest bij ABN Amro. In 2010 is Wakkie zijn eigen advocatenkantoor begonnen, genaamd Spinath & Wakkie. Momenteel bekleedt hij naast zijn werk bij Spinath & Wakkie, een aantal adviserende functies en is hij lid van een aantal commissariaten. Zo is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van zowel Tom Tom als Wolters Kluwer. Ondanks zijn drukke agenda heeft meneer Wakkie tijd gevonden om een workshop te geven op het Juridisch studenten congres over vijandige overnames.

Harke Plas (KienhuisHoving - Workshopronde 1)
Harke Plas studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen en is gespecialiseerd in fusies & overnames, ondernemingsstructuren en ondernemingsrechtelijke contracten en conflicten. Hij houdt zich vanuit deze specialisaties onder meer bezig met (internationale) overnames, participaties, herstructureringen, enquêteprocedures, compliance en (strategische) advisering aan besturen, raden van commissarissen en raden van toezicht. Harke houdt zich veel bezig met overnames van MKB-(familie)bedrijven. Hij zal tijdens het congres op een pakkende wijze uit eigen ervaring vertellen over wat daarbij komt kijken. Zoals, bijvoorbeeld, strategie, financieringen en de taak en functie van andere betrokken adviseurs. Maar, vooral, hoe de verkoper / koper het overnameproces beleeft en hoe daarop in te springen als adviseur.

Nadja Duykers (Workshopronde 1)
Nadja Duykers is werkzaam als casemanager bij de Directie Mededinging van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en is in die functie verantwoordelijk voor mededingingsrechtelijk onderzoeken, zowel op het gebied van fusies en overnames als op anti-trust. Daarnaast vertegenwoordigt Nadja Duykers ACM bij internationale bijeenkomsten met DG Concurrentie en nationale mededingingsautoriteiten op het gebied van fusies en overnames. Duykers zal een workshop houden over fusiecontrole in de praktijk.

HVG (HVG- Workshopronde 1)
Bij HVG werken zo’n 150 advocaten en kandidaat-notarissen, stuk voor stuk mensen die zich uitstekend in een team manifesteren, maar ook goed zelfstandig kunnen werken. Door onze strategische alliantie met EY Tax maken we deel uit van het wereldwijde EY Law netwerk van ruim 1600 juridische professionals. Dat vraagt om de juiste project en management skills, want veel projecten pakken we multidisciplinair op. Door de verdeling van onze activiteiten over vijf vestigingen in Nederland staan we dicht bij de cliënt. Enerzijds ervaren collega’s dagelijks de professionele voordelen van een groot kantoor, anderzijds is de omvang van de vestigingen relatief compact. Mede daardoor vind je bij ons een prikkelende werkomgeving: een grote vrijheid van werken met de backing van een (wereldwijd) netwerk van professionals, een up-to-date online informatienetwerk, grote, internationale, mid-market cliënten, start-ups en inspirerende, gedreven collega’s.

Lexence (Lexence - Workshopronde 2) 
Lexence is een advocaten- en notarissenkantoor en biedt hoogwaardige oplossingsgerichte juridische ondersteuning, op de terreinen vastgoed- en ondernemingsrecht. De ruim 125 professionals van Lexence werken in bevlogen teams geleid door betrokken partners. Dit kenmerkt Lexence. Lexence is een onafhankelijk kantoor dat waar zinvol andere adviseurs inschakelt in het binnen- en buitenland. Lexence kan daarvoor onder meer gebruik maken van haar Meritas-netwerk, een hoogwaardig wereldwijd juridisch netwerk van onafhankelijke kantoren.

Daphne Bens (Workshoprode 2)
Daphne is in 1997 afgestudeerd in rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. In 2002 is ze gedetacheerd bij DLA Piper Hong Kong en Singapore en tegenwoordig is ze partner bij DLA Piper in Nederland en geeft ze leiding bij de afdeling ondernemingsrecht in Amsterdam. Behalve ondernemingsrecht is ze ook nog gespecialiseerd in Fusies & Overnames en Private Equity. Hierbij komt ook nog dat ze jaren ervaring heeft met het adviseren van zowel nationale als internationale cliënten. Een voorbeeld van haar ervaring is het adviseren van NH hotels in de verkoop van Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam aan AXA Real Estate voor een bedrag van 157 miljoen euro, waar ze een Europese en Aziatische investeerder vertegenwoordigde.

Simon Tan (Workshopronde 2)
Met meer dan 20 jaar ervaring bij toonaangevende kantoren in Nederland is Simon Tan een van de experts in Nederland op het gebied van Arbeidsrecht. Simon Tan is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 1996 is hij aan de slag gegaan als partner bij NautaDutilh en nu is hij al langer dan 10 jaar partner bij Eversheds in Rotterdam. Hij is werkzaam op het gebied Arbeids- en Medezeggenschapsrecht.  

Arjan van Niel en Jan Willem Reesink (Van Doorne - Workshopronde 2)
Arjan studeerde in 2012 af aan de Vrije Universiteit, met als specialisatie Ondernemingsrecht en heeft in 2014 de Law Firm School afgerond. Arjan is gespecialiseerd in vennootschapsrecht. Hij begeleidt cliënten bij (internationale) fusies, overnames en joint-ventures. Ook adviseert hij cliënten met betrekking tot algemene verbintenisrechtelijke en vennootschapsrechtelijke kwesties, herstructureringen, corporate governance vraagstukken en private equity gerelateerde investeringen.

Jan Willem studeerde Nederlands recht met als specialisatie Bedrijfsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is specialist op het gebied van ondernemingsrecht en houdt zich bezig met ondernemingsrechtelijke vraagstukken in de breedste zin van het woord. Jan Willem is daarnaast verbonden aan het team Zorg & Life Sciences bij Van Doorne en adviseert partijen die actief zijn in de zorgsector.

Commissie

Commissie

De voltallige commissie van de JSVU Congrescommissie 2016:

  • Voorzitter: Lythia Tolatzis
  • Secretaris/Penningmeester: Charlotte Lahaije
  • Commissaris Sprekers: Yoshi Stiphout
  • Commissaris Sprekers: Friso Bouman
  • Commissaris Locatie/Programma: Leonie Eulderink
  • Commissaris Promotie/Recruitment diner: Maarten Hendriks
  • Commissaris Promotie/ Recruitment diner: Justine Schellekens

Voor vragen of meer informatie kun je een e-mail sturen naar congres@jsvu.nl.

Verslag Juridisch Studenten Congres 2015

Vrijdag 27 november jl. vond het Juridisch Studenten Congres 2015 plaats. Dit jaar stond het congres in het teken van het Intellectueel Eigendomsrecht & Technologie: een zeer interessant thema wat bovendien tijden de bachelor nauwelijks behandeld wordt. Het congres was de ultieme kans om dit rechtsgebied onder de aandacht te brengen.

Het congres vond dit jaar plaats in de Zilveren Vosch, een prachtige locatie in de binnenstad. Nadat de deelnemers de naambadges en dagprogramma’s hadden ontvangen startte het congres met twee plenaire sessies. Onze dagvoorzitter, de heer de Vrey, opende de dag en gaf een korte introductie op het centraal staande thema. Vervolgens werd de tweede plenaire sessie verzorgd door de heer Pors van Bird & Bird, onze hoofdsponsor. Hij behandelde de beschermbaarheid van bedrijfsgeheimen, waarbij het onderwerp verder uitgediept werd.

Na een korte koffie- en theepauze startte de eerste workshopronde. De deelnemers hadden van tevoren hun keuze voor de workshops opgegeven. De eerste workshopronde werd verzorgd door sprekers van CMS, KienhuisHoving, de heer de Bruin en de heer Jehoran Cohen. Onderwerpen als functional design, het gebruik van digitale content en auteursrecht, autonome intelligente systemen (met andere woorden: robots) en auteursrecht kwamen tijdens deze ronde aan bod.

Na een interessante en interactieve eerste workshopronde ving na een korte pauze de tweede workshopronde aan. Tijdens deze workshopronde kregen de deelnemers de kans om nog meer te weten te komen over de tak van het Intellectueel Eigendomsrecht van hun voorkeur. De workshops werden verzorgd door sprekers van Bird & Bird, Hoyng Rokh Monegier, de heer van Rompaey en de heer Blok. Tijdens deze workshopronde werd er een IE-Quiz gehouden, het geschil tussen Apple en Samsung besproken en werden de onderwerpen ‘interpretatie in de digitale wereld’ en ‘functional design: vormgeving of techniek’ behandeld.

De dag werd afgesloten met een debat, geleid door onze dagvoorzitter, waarna een loterij plaatsvond, waarbij leuke prijzen werden verloot. De gelukkigen wonnen onder andere een iPad en een wijnproeverij voor 6-personen. Aansluitend vond er nog een drukbezochte borrel plaats, waarbij de deelnemers onder het genot van een drankje en bittergarnituur de kans kregen om te netwerken met de deelnemende sprekers en kantoren.

We hebben dit jaar besloten de inschrijvingen ook open te stellen voor studenten buiten JSVU en buiten Utrecht. Het congres werd dus ook bezocht door studenten met een speciale interesse voor het Intellectueel Eigendomsrecht die hierin bijvoorbeeld een master deden in Amsterdam of Rotterdam. Dit zorgde voor meer diepgang en interactie tijdens de workshops. Maar ook de Utrechtse studenten hebben zeker hun steentje bijgedragen aan deze succesvolle dag. Wij als congrescommissie kijken vol trots terug op een ontzettend geslaagde dag. De deelnemers, sprekers en kantoren waren dan ook zeer enthousiast. We willen iedereen bedanken voor hun actieve deelname en inzet.

De Congrescommissie 2015 

Verslag Recruitmentdiner 2015

Op donderdag 10 december jl. vond het jaarlijkse JSVU Recruitmentdiner plaats. Het diner werd dit jaar gehouden bij Humphrey’s Utrecht. Een zeer geschikte en sfeervolle locatie in hartje Utrecht. Het diner is voor studenten dé kans om op informele wijze kennis te maken met verschillende advocatenkantoren. De deelnemende kantoren waren dit jaar Pels Rijcken, Stibbe en Bird&Bird. De 25 deelnemers waren van tevoren geselecteerd door de kantoren op basis van hun CV.

Nadat we van tevoren alle menukeuzes en de tafelindeling hadden doorgegeven kon de avond beginnen met een kleine borrel.  Na de borrel startte het driegangendiner. Tijdens de gangen wisselden de kantoren van tafel, zodat de deelnemers met alle deelnemende kantoren kennis konden maken. Het eten viel in de smaak en er werd druk genetwerkt.

Na de laatste gang bleven de meesten nog even natafelen onder het genot van een kopje koffie of thee. De deelnemers en kantoren gingen pas laat naar huis en waren erg te spreken over de avond. We hopen dat iedereen net zo heeft genoten van de avond als wij en dat de deelnemers iets aan deze avond hebben gehad. Bedankt voor jullie komst!

De Congrescommissie 2015 

Contact

Contact

Heb je nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via congres@jsvu.nl.

Wil je op de hoogte gehouden worden van alles omtrent het Juridisch Studenten Congres en het Recruitmentdiner 2016? Like dan ook onze Facebookpagina!

Partners